mandag 25. april 2011

Lynboller og fri...

 

Den minste røveren i huset,
kan nesten ikke vente
...
Herlig med noen fridager,
og når vi har fri ønsker man å gjøre ting

som man ellers ikke har tid til.
Som for eksempel å bake.

Det å bake, tar som regel uhorvelig lang tid,
så derfor er jeg så glad for å ha oppdaget oppskriften på lynboller.
Det tar ca 45 min fra du setter i gang med bollene
til du setter dem på bordet.

Oppskriften er umulig å mislykkes med.
Passer meg perfekt

Lynboller
50g gjær
50g smør
3 1/2 dl melk
2 ss sukker
1/2 ts salt
ca. 500 g mel
evt. 1/2 ts kardemomme


Smelt smøret og ha i melken,
varm opp til blandingen har fingertemperatur.

Oppløs gjæren i væsken. Rør inn halvparten av melet,
samt sukker og salt.

Rør i resten av melet til deigen akkuat slipper fingrene.
Form 16 boller og sett dem til heving på en bakeplate i 25 min.
Forvarm ovnen på 200 grader.

Bollene pensles deretter med ett pisket egg
og stekes i 10-12 min i stekeovnen.

Ønsker du grovere boller erstattes
noe av melet med grovt mel.

Bollene kan også drysses litt frø på,
f.eks. sesamfrø eller andre typer frø.
 


Og her er resultatet.



Lynboller, syltetøy og kaffe.
Nytes
(det hører nemlig sjeldenhetene til...)
Frokosten avsluttes med
amerikanske pannekaker med sirup på
(hører sjeldenhetene til, del 2.)
Nam-nam...


Og anledningen for denne frokosten var
at den største røverjenten hadde overnatting
(for første gang) av sin gode venninne Mathea.
Veldig stas-
og ikke minst hyggelig.
Jentene har laget sin egen frokost
(med god hjelp...).
Store, flinke jenter!
 

Oppskriftene på lynboller og pannekaker finner dere i boken:Heldiggriser.
En superfin kokebok, som virkelig kan anbefales.
Nyt siste rest av påskeferien.


1 kommentar:

  1. Du legger lista høyt når Selma skal sove sove her ser jeg :) Skjønner at Mathea har kost seg. Tusen takk!! De bollene skal jeg prøve.

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails