Herlig med noen fridager,
og når vi har fri ønsker man å gjøre ting
som man ellers ikke har tid til.
Som for eksempel å bake.
Det å bake, tar som regel uhorvelig lang tid,
så derfor er jeg så glad for å ha oppdaget oppskriften på lynboller.
Det tar ca 45 min fra du setter i gang med bollene
til du setter dem på bordet.
Oppskriften er umulig å mislykkes med.
Passer meg perfekt
Lynboller
50g gjær
50g smør
3 1/2 dl melk
2 ss sukker
1/2 ts salt
ca. 500 g mel
evt. 1/2 ts kardemomme
Smelt smøret og ha i melken,
varm opp til blandingen har fingertemperatur.
Oppløs gjæren i væsken. Rør inn halvparten av melet,
samt sukker og salt.
Rør i resten av melet til deigen akkuat slipper fingrene.
Form 16 boller og sett dem til heving på en bakeplate i 25 min.
Forvarm ovnen på 200 grader.
Bollene pensles deretter med ett pisket egg
og stekes i 10-12 min i stekeovnen.
Ønsker du grovere boller erstattes
noe av melet med grovt mel.
Bollene kan også drysses litt frø på,
f.eks. sesamfrø eller andre typer frø. |
Du legger lista høyt når Selma skal sove sove her ser jeg :) Skjønner at Mathea har kost seg. Tusen takk!! De bollene skal jeg prøve.
SvarSlett